The Prodigy

09 Jan, 2009

THER LAW - Njihov Zakon???

Generalna — Autor cugy @ 22:45
 
THEIR LAW, pesma koja je jedna u nizu sa albuma " Music For The Jilted Generation " - (Muzika za izneverenu genereciju) koja predstavlja protest grupe The Prodigy protiv Britanske vlade i zakona! Liam Howlett je ovim albumom hteo da potvrdi svoju odanost Britanskoj rejv sceni koja se spremala da bude "ugušena" od strane Britanske vlade, naime Britanska vlada je 
dala veća ovlašćenja policiji protiv rejvera, obećavala je "anti-rejv" zakone, na šta je Liam Howlett protestovao i rečenicom na zadnjoj strani albuma : How can the government stop people from having a good time. Fight this bollocks.
Što u prevodu znači - "Kako vlada može da spreči ljude da se zabavljaju? Borite se protiv tih jajara".
Liam je takodje nazivom albuma poručio kako je Britanska vlada, izdala - izneverila mlade, a ovom slikom omota je to lepo i ilustrovao.

THEIR LAW je ime pesme, po kojoj je nazvan i album Their Law: The Singles 1990–2005 koji je izdat 17. oktobra 2005. godine. koji je kolekcija singlova grupe The Prodigy, a u okviru promocije tog albuma bili su u Beogradu 7. oktobra 2005. godine u Hali 14 Beogradskog Sajma, samo 10 dana pre izdavanja pomenutog albuma.
Zanimljivo je reći da i na nastupima u Beogradu, na Exit Festivalu pa i na svim nastupima na kojima se svirala pesma THEIR LAW, Keith Flint frontmen grupe The Prodigy, uvek diže "srednji prst" visoko iznad glave, na šta većina fanova identično odreaguje! To simbolično većina vas koji čitate ovaj blog, znate šta prestavlja Cool, ako neko ne zna neka pita u komentaru. Laughing Šalu na stranu, može se reći da taj čin simbolizuje protest prema policiji i zakonu Britanske Vlade.
Zanimljivo je bilo videti kako Keith Flint "srednji prst" pokazuje ogromnom kordonu vojske i policije na koncertu u Moskvi na Crvenom Trgu, 1997. godine. sa tog koncerta ste mogli da vidite video iz mog predhodnog post-a za pesmu SMBU. Sada sam vam spremio isti koncert za pesmu THEIR LAW, nadam se da ćete u publici ugledati veliki kordon vojske i policije.  THER LAW ludilo!!!pogledajte Cool
The Prodigy lyrics
Their Law
What we're dealing with here is a total lack of respect for the law.
I'm the law and you can't beat the law
... Fuck 'em and their law
Crack down at sundown
literarni prevod -----
Ono što mi radimo ovde je totalni nedostatak poštovanja zakona.
Ja sam zakon i ti ne možeš pobediti zakon
... J.... (pip Laughing) njih i njihov zakon
 
 Crack down znači represivne mere, koje policija koristi da bi zaštitila vlast, na veoma energičan i jak način, primer. razbijanje mitinga.
 
Sve u svemu pesma THEIR LAW predstavlja veliki protest protiv zakona! Obozavam tu pesmu Cool
 
Nažalost za pesmu THEIR LAW nije napravljen oficijalni video spot, tako da vam pokuzujem jedan lep koncert iz Amsterdama 2005. godine. koji je jako zanimljiv! Pogledajte Wink
 
 
 
 

 

Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu