The Prodigy

10 Jan, 2009

VOODOO PEOPLE

Generalna — Autor cugy @ 17:04
 
Magic people, voodoo people... Stvarno magična pesma, mene je opčinila ne znam za vas! Laughing Deveti singl grupe The Prodigy, prvi put se pojavio u obliku 12" vinil ploče, izdat je 7. novembra 1994. godine. i to je treči singl sa albuma Music for the Jilted Generation. U USA izdat je kao 12" singl i EP za Mute Records.
U britanskom izdanju nalazio se remix grupe The Chemical Brothers koji su se tada nazivali "The Dust Brothers" u čast američkog producentskog dvojca istog imena, ali su morali da promene ime kada su im ti producenti zapretili tužbom, sve se to dešavalo usled izadavnja singla Voodoo People u USA i njihgove nagle popularnosti. Tako da se na američkom izdanju singla njihovo ime pojavilo pod nazivom The Chemical Brothers.
Evo da čujete ovaj remix! Smile
Originalni video spot za pesmu Vodoo People režirao je Walter Stern i Russell Curtis, snimljeno je na lokaciji "Saint Lucia" i prikazuje Leeroy-a (Leeroy Thornhill)
kao "voodoo sveštenika". Ova verzija uključuje scene sa pravim "witch Doctors", ali su isečene zbog televizijske cenzure.
Evo orginalnog video spota! Smile 
 
Glavni rif u pesmi zasnovan je na semplu iz pesme Very Ape grupe Nirvana, sa njihovog trećeg studijskog albuma In Utero.
Pesma Voodoo People je remixovana od strane grupe Pendulum, i pojavila se na dosada poslednjem singlu Vodoo People Pendulum Remix (Voodoo People/Out of Space) izdatog 3. oktobra 2005. godine. Jedini singl sa albuma Their Law: The Singles 1990-2005.
Jako dobar remix pogledajte ga! Smile
 
The Prodigy lyrics :
Voodoo People
Magic people, voodoo people

Voodoo

The voodoo, who-do-what-you-don't-dare-to-people
The voodoo, who-do-what-you-don't-dare-to-people

The voodoo

The voodoo, who-do-what-you-don't-dare-to-people
The voodoo, who-do-what-you-don't-dare-to-people

Voodoo people, magic people, voodoo people, magic people
značenje :
vodoo people - (u eng. slengu) predstavlja termin za ljude koji rade ono sta im ti kažeš, ljudi koji te kopiraju - rade ono isto što ti radiš.
 
 
 

Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu